Piec do pizzy na drewno tylko z najlepszą marką

Firma „Smak z pieca” jest dystrybutorem i przedstawicielem włoskiej firmy Marsicamin, istniejącej od 1981 roku i posiadającej ogromne doświadczenie w produkcji kominków, grilli oraz pieców różnego przeznaczenia. Marsicamin jest właścicielem patentu na nowatorskie rozwiązania technologiczne.

fot. GREEN TEAM

Dlaczego firma skupiła się na włoskim piecu do pizzy, chleba i innych wypieków opalanym drewnem?

Podróżujących po świecie właścicieli najbardziej urzekły słoneczne Włochy, oraz włoski sposób spędzania wspólnego czasu, który często koncentruje się właśnie wokół kuchni, gdzie centralnym punktem jest własny piec do wypieków. Wspólne gotowanie, pieczenie, przyrządzanie potraw jest świetną okazją do spotkań rodzinnych, zabawy i rozmów. Chcieli to przenieść na rodzimy grunt, tym bardziej, że w Polsce spotkania przy wspólnym stole również mają długą tradycję i cieszą się popularnością.

Marka „Smak z pieca rośnie w siłę”

Polakom bliskie jest włoskie podejście do kuchni i jedzenia. Budowa pieców we własnym ogrodzie staje się coraz bardziej popularna. Zainteresowane są nią głównie osoby doceniające jakość i niepowtarzalny smak potraw. Opalanie drewnem i pieczenie na kamiennej płycie daje dodatkowe walory smakowe. Takiego efektu nie da się osiągnąć w piekarniku elektrycznym.

Włoski piec do pizzy, chleba i innych wypieków opalany drewnem to doskonała odpowiedź na po potrzeby osób dbających o własne zdrowie i ochronę środowiska. Dlaczego? Piece opalane drewnem są ekologiczne. Do produkcji ciepła nie używa się ani energii elektrycznej ani gazu. Co więcej czas pieczenia jest bardzo szybki, a praca pieca nie polega na kopceniu w nieskończoność. Przykładowo pizza piecze się ok. 2-3 minut więc dodatkowa korzyść jest taka, że nie trzeba długo czekać na zdrowy, aromatyczny posiłek.

fot. GREEN TEAM

Piec do pizzy do zabudowy czy wolnostojący?

Ostateczny wybór zależy przede wszystkim od tego jaką przestrzenią w domu czy w ogrodzie dysponuje inwestor. Firma „Smak z pieca” oferuje piece w różnych wymiarach i wariantach wielkości. Modele “Iglo” to wytrzymałe, solidne i gotowe do złożenia piece, wykonane z materiałów ogniotrwałych, bez chemicznych dodatków i barwników. Aby zapewnić właściwą cyrkulację powietrza wyposażono je w drzwiczki z okienkiem ze szkła ceramicznego i termometrem oraz w zawór do regulacji wyciągu dymu. Kształt kopuły jest bardzo istotny. Sprawia bowiem, że ciepło jest skumulowane na podłodze i co pozwala na równomierny i szybki wypiek. Komin usytuowany w przedniej części paleniska zapewnia wspomnianą już odpowiednią cyrkulację powietrza w komorze i osiągnięcie żądanej wysokiej temperatury.

fot. GREEN TEAM

Prosty montaż i indywidualne podejście do potrzeb klienta

Piece produkowane są z gotowych elementów przeznaczonych do łatwego montażu, przypominającego składanie klocków. Piec na życzenie klienta można wykończyć według gustu, pomysłu i potrzeb. Istnieje możliwość opracowania i wykonania autorskiego projektu oraz montażu całości “pod klucz”.

Firma „Smak z pieca” oferuje również wszystkie niezbędne akcesoria do obsługi pieców do pizzy na drewno.

Więcej na www.smakzpieca.pl

00-628 Warszawa, ul. Marszałkowska 18/34, woj. mazowieckie
tel. +48 22 856 76 80, +48 609 606 455,