Choć w obecnych czasach, pełnych pośpiechu, szybkie jedzenie cieszy się dużą popularnością, to z całą pewnością smak samodzielnie przyrządzonego mięsa w przydomowej wędzarni jest nie do przecenienia. Równie cenne są wyjątkowe chwile spędzone na świeżym powietrzu z bliskimi podczas posiłków przygotowanych na grillu. Nie od dziś też wiadomo, że grillowanie w doborowym towarzystwie to świetny sposób na relaks oraz gwarancja, że z całą pewnością nie znajdziemy w posiłkach szkodliwych chemicznych dodatków, ponieważ sami możemy zdecydować o tym, kiedy, co i w jaki sposób chcemy przygotować, To choćby z tego względu biesiadowanie w ogrodzie z własną grillo-wędzarnią w sezonie letnim staje się czystą przyjemnością! Poszukując zatem lepszej jakości smaku w trosce o najbliższych warto postawić na sprawdzone rozwiązania tworzone z pasją.

Producent wędzarni ogrodowych GrillPal oferuje wyłącznie tradycyjne i sprawdzone metody wędzenia. Podążając z kolei za trendami i nowościami technologicznymi w zakresie wyglądu i komfortu użytkowania wędzarni, proponuje rozwiązania, które sprostają najwyższym oczekiwaniom klientów.

fot. Grillpal

GrillPal producent wędzarni ogrodowych z pomysłem – jaką wybrać?

Pod sformułowaniem „wędzarnia ogrodowa” kryją się wszystkie wędzarnie, które możemy postawić w przydomowym ogrodzie. Decydując się na tego rodzaju dodatek należy przede wszystkim kierować się własnymi potrzebami, jednak warto również zgłębić temat – tak aby wybrany model wędzarni w stu procentach spełniał nasze oczekiwania. Jakimi kryteriami więc się kierować, dokonując wyboru idealnej wędzarni, odpowiadającej preferencjom domowników oraz doskonale dopasowanej aranżacyjnie do charakteru ogrodu? GrillPal, jako producent wędzarni ogrodowych posiada w rozbudowanej ofercie szeroką gamę drewnianych, elektrycznych, metalowych, a nawet balkonowych wędzarni o ciekawym designie, które nadadzą otoczeniu wyjątkowego uroku.

Niesłabnącą popularnością wśród użytkowników cieszą się z wędzarnie drewniane wykonane z drewna sosnowego, olchowego, bukowego lub brzozowego o wysokości komory wędzarniczej 65 cm, 80 cm, 95 cm, 110 cm oraz 125 cm i wyższe, stanowiące zarówno praktyczny element, jak i wyjątkową ozdobę otoczenia. To doskonała odpowiedź GrillPal na potrzeby miłośników ceniących przygotowywanie wędzonek domowym sposobem. Wykonane z naturalnych surowców tak praktyczne urządzenie ogrodowe sprawi, że wędzenie mięsa, wędlin, ryb i serów nabierze zupełnie nowego znaczenia. Pulsem tego rodzaju wędzarni jest również fakt, że mogą występować w wersji stacjonarnej lub mobilnej, co pozwala na zaoszczędzenie miejsca jeśli mamy go zbyt mało i ochronę przed czynnikami zewnętrznymi.

fot. Grillpal

Wybór wędzarni drewnianej podyktowany jest przede wszystkim licznymi zaletami tego konkretnego modelu. Przede wszystkim drewno doskonale trzyma ciepło, co jest niezwykle istotne w zachowaniu stabilnej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Ponadto nie zachodzi tutaj proces kumulacji wilgoci, który zasadniczo wpływa na smak wędzonek. Dodatkowo drewniany model wędzarni nie wymaga stałej kontroli podczas wędzenia. Warto również zwrócić uwagę na jego korzystną cenę, przez co jest to jedna z najchętniej wybieranych z oferty producenta wędzarni ogrodowych. Wędzarnia drewniana z tradycyjnym paleniskiem opalanym drewnem to jedna z wielu możliwości. Coraz częściej popularne stają się wędzarnie drewniane elektryczne z generatorem dymu, będące doskonałym wyborem dla wszystkich ceniących zdrowie, czas i komfort użytkowania. Takie rozwiązanie jest zdecydowanie prostsze w obsłudze (nie wymaga stałego kontrolowania temperatury), a zaoszczędzony czas możemy poświecić na chwile relaksu w przydomowym zaciszu. W tego rodzaju wędzarni zamontowana jest grzałka, a proces pracy urządzenia został wysoce zautomatyzowany, dlatego wybór takiego rozwiązania stanowi doskonałą alternatywę także dla amatorów w kwestii samodzielnego wędzenia. Ponadto taki model wędzarni charakteryzuje się nadzwyczaj znikomym zużyciem opału i nie wymaga przygotowywania drewna przed wędzeniem. Wykorzystywane w procesie wędzenia zrębki zapewniają naturalny smak wyrobów, jak i pozwalają zaoszczędzić wiele metrów sześciennych drewna.

fot. Grillpal

Do osób, które poszukują bardziej nowoczesnych niż wędzarnia drewniana rozwiązań kierowane są elektryczne wędzarnie GrillPal. Pośród oferowanych rozwiązań producenta znajdują się również wysokiej jakości metalowe wędzarnie z elektrycznym termostatem bądź dymogeneratorem, odpowiadające zarówno pod kątem technologii, jak i designu użytkownikom preferującym bardziej innowacyjne rozwiązania. Doskonała jakość wykonania (gruba, odporna na uszkodzenia blacha) oraz stabilność bezsprzecznie są wiodącymi zaletami wędzarni metalowych. Ten rodzaj urządzeń wędzarniczych wyposażony w dymogenerator oraz specjalną komorę połączoną z paleniskiem wraz z możliwością grillowania doskonale sprawdzi się do wędzenia na ciepło i zimno jednocześnie. Ponadto nowa, bardzo łatwa w obsłudze technologia sprawia, że mięso praktycznie wędzi się samo bez konieczności doglądania – wystarczy ustawić odpowiednią temperaturę i czekać, aż proces wędzenia mięsa dobiegnie końca. GrillPal w Grudziądzu posiada również w bogatej ofercie rozwiązanie dedykowane miłośnikom wędzenia, którzy nie dysponują odpowiednią do tej czynności przestrzenią. Mowa tutaj o urządzeniach balkonowych do wędzenia marki Browin, dzięki którym możemy uzyskać doskonałe efekty wędzenia niczym w tradycyjnej wędzarni, wykorzystując w tym celu nawet niewielki balkon.

fot. Grillpal

Drewniana wędzarnia w ogrodzie przywołująca niesamowity klimat dawnych czasów, kiedy samodzielnie wędzono mięso, kiełbasy sery czy ryby – bez szkodliwych dodatków, konserwantów, chemii. Dziś, gdy coraz częściej staramy się wracać do korzeni, uwspółcześnione wersje wędzarni ogrodowych czy balkonowych cieszą się coraz większym zainteresowaniem, a w przydomowej przestrzeni mogą pełnić zarówno funkcję grilla, kominka, jak i niebanalnej ogrodowej dekoracji.

Szeroka oferta producenta wędzarni GrillPal w Grudziądzu stwarza możliwość spędzenia wolnego czasu z przyjaciółmi czy z członkami rodziny na świeżym powietrzu, zajadając się smacznymi i zdrowymi przysmakami. Oferowane urządzenia, a także akcesoria wędzarnicze producenta umożliwiają profesjonalne i zarazem proste przegotowanie wędzonych i grillowanych mięs, wędlin czy warzyw, odpowiadając na potrzeby zarówno mięsożerców, jak i osób preferujących dietę roślinną.

Więcej szczegółów dotyczących wędzarni GrillPal na stronie www.grillpal.pl

86-300 Grudziądz, Szosa Toruńska 65 , woj. kujawsko-pomorskie
tel. 32 428 38 08, 881 148 148,